Kolagenum Franciszka - to naturalny kolagen, który przebojem podbija świat!

Jako jedyni  w Polsce uzyskujemy ten suplement w drodze liofilizacji, z ryb, co gwarantuje jego najwyższą jakość i najczystszą, zbliżoną do ludzkiego kolagenu, postać. Kolagenum to naturalny eliksir młodości, który pozwala zachować zdrowy wygląd oraz kondycję skóry, tkanki łącznej i stawów przez całe dorosłe życie. Dostępny w postaci szybko przyswajalnego przez organizm proszku oraz kapsułek. 

Kolagen jest najważniejszym białkiem w organizmie człowieka. Stanowi 30% całkowitej masy białka ludzkiego i 70% masy białek skóry. Po 25 roku życia w organizmie człowieka spowalnia się proces odbudowy tego ważnego białka, a po 40 roku życia jego niedobory występują już w naszym organizmie na stałe. Dlatego tak ważna jest jego naturalna suplementacja. Kolagen pozyskiwany z ryb to najzdrowsza i najbezpieczniejsza jego forma.

Obecnie jest światowym hitem w nowoczesnym, naturalnym podejściu do żywienia oraz w medycynie estetycznej. 

Zalety KOLAGENUM:

KOLAGENUM to suplementy diety, w którego skład wchodzą: wysokiej jakości liofilizowany kolagen pochodzenia rybiego (którego ilość w jednej kapsułce wynosi 30 mg, a w 10 kapsułkach 300 mg) wzbogacony o liofilizowane kozie i kobyle mleko oraz liofilizowane owoce aronii i żurawiny. Preparat zawiera również witaminę C (0,022 mg w jednej kapsułce, natomiast 0,22 mg w 10 kapsułkach), która jest niezbędna w procesie przyswajania kolagenu, a co za tym idzie, przyczynia się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, tkanki chrzęstnej, dziąseł, skóry i zębów.

 

KOLAGENUM Franciszka występuje w dwóch liniach GOLD i SILVER.

kolagen liofilizowany                                    

KOLAGENUM GOLD

Naturalny preparat składający się w 50% z czystego liofilizowanego kolagenu pochodzenia rybiego oraz koziego i kobylego mleka, aronii i żurawiny.

Opakowanie: 120 kapsułek (1 kapsułka zawiera 30 mg liofilizowanego kolagenu pochodzenia rybiego)

SPOSÓB UŻYCIA: Zaleca się przyjmowanie od 2 do 4 kapsułek dziennie, najlepiej na czczo minimum 1 godz. przed posiłkiem lub 3 godziny po ostatnim posiłku. Maksymalna porcja to 10 kapsułek (600 mg) na dobę. Kapsułki należy przyjmować doustnie i popijać wodą. Nie należy przekraczać maksymalnej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie jest przeznaczony dla osób uczulonych lub cierpiących na nietolerancję któregokolwiek ze składników preparatu.

SKŁADNIKI: liofilizowany kolagen (pochodzenia rybiego) 50%, liofilizowane kozie mleko, liofilizowane kobyle mleko, liofilizowane owoce: aronii i żurawiny, otoczka kapsułki hydroksypropyloceluloza i barwnik E171.

 Jest uzyskiwany w unikalnej i droższej na skalę Europy i świata technologii lifilizacji czyli (zamrażania produktu i odparowywania z niego wody). Wywodzi się z kolagenu typu I, (liofilizowanego), który jest pierwotnym rodzajem tego białka najbardziej zbliżonym do ludzkiego, spośród różnych typów kolagenu.

 

KOLAGENUM SILVER 

Hydrolizowany kolagen (pochodzenia rybiego) 50%, liofilizowane kozie mleko, liofilizowane kobyle mleko, liofilizowane owoce aronii i żurawiny.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

SPOSÓB UŻYCIA: Zaleca się przyjmowanie od 1 do 3 kapsułek dziennie, najlepiej na czczo minimum1 godz. Przed posiłkiem lub 3 godziny po ostatnim posiłku. Maksymalna porcja to 3 kapsułki (750 mg) na dobę. Kapsułki należy przyjmować doustnie i popijać wodą.  Nie należy przekraczać zalecanej  porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie jest przeznczony dla osób uczulonych lub cierpiących na
nietolerancję któregokolwiek ze składników preparatu.
SKŁADNIKI: hydrolizowany kolagen (pochodzenia rybiego) 50%, liofilizowane owoce aronii, liofilizowane owoce żurawiny, kozie mleko w proszku, kobyle mleko w proszku. Kapsułka celulozowa: hydroksypropylometyloceluloza.
Kolagenum to suplementy diety, w którego skład wchodzą: wysokiej jakości hydrolizowany kolagen pochodzenia rybiego (którego ilość w jednej kapsułce wynosi 125 mg a w 3 kapsułkach 375 mg) wzbogacony o liofilizowane kozie i kobyle mleko oraz liofilizowane owoce aronii i żurawiny.